/Győr óvodái
gyor-ovodai

Győr óvodái

Győrben számos nívós óvoda található, amelyek közül nem nehéz kiválasztani a megfelelő a gyerkőcök részére. Ide tartozik a Törpike Óvoda, az Erzsébet Ligeti három részből álló intézmény, de még a Süni Balázs ovi is. De vajon milyenek is ezek a helyek? Ebből a cikkből minden kiderül!

Törpike Óvoda

A győri Törpike Óvoda egy családi házas területen található, amely kis létszámú csoportokban foglalkoztatja a gyermekeket. Az alapításnál elsődleges szempont volt, hogy egy olyan intézményt teremtsenek meg, amely szinte a kicsik második otthonává válhat. Itt a gyerkőcök biztonságban érezhetik magukat, megkapnak mindent, ami a fejlődéshez és az energiák levezetéséhez szükséges. Itt ösztönzik a kreativitást, de segítik a korai nyelvtanulást és a mozgáskultúra fejlesztését.

Erzsébet Ligeti Óvoda

Az Erzsébet Ligeti Óvodához három tagintézmény tartozik. A névadó Erzsébet Ligeti, a Vuk tagóvoda és a Szivárvány tagóvoda is. Az előbbinek Adyváros ad otthont, ahol a gyerekek csodálatos parkosított udvarban tölthetik a szabadidejüket. A csoportokat osztott és osztatlan formában valósítják meg. Az oviban fejlesztenek sajátos nevelésű és mozgássérült gyerkőcöket is egyaránt.

Az óvodapedagógusok lehetőséget adnak nekik a vágyaik természetes módon történő megvalósítására. Folyamatos pozitív visszajelzést adnak a számukra, ezen keresztül pedig ők is képesek lesznek elfogadni a társaikat és együtt is működnek velük.

Süni Balázs Óvoda

Az intézmény a Marcal és a Rába partján található, tiszta levegőjű és természetes környezetben. Az ovi remek tárgyi feltételekkel rendelkezik, az oktatók pedig családias légkörben várják a 3-7 éves kicsiket. A csoportszobák tágasak és jól felszereltek, ahol a gyerekeknek alkalmuk van sport, kulturális és szabadidős tevékenységre egyaránt. Ezen felül tartozik ide egy kosárlabdapálya és persze egy mini-foci pálya is, ennek köszönhetően a gyerkőcök sosem unatkozhatnak.

A fiatalokkal szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusok vigyáznak, de alkalmaznak továbbá képességfejlesztő oktatót is. Ő speciális fejlesztőszobában segítik a gyermekek oktatását, akár egyénileg, akár csoportos formában.

Tündérkert Waldorf Óvoda

A Waldorf intézmények között Győr városában is találhatunk óvodát. Itt egyénre szabottan fejlesztenek, a gyermekek pedig természetes környezetben és biztonságban tölthetik el a nap nagy részét. A természetes életmód, a vegyszermentes táplálkozás pedig hozzájárul az életminőség és a fejlődés biztosításához. Itt szeretettel és örömmel fogadnak minden fiatalt, akiket inger gazdag környezetben, saját tempóban próbálnak meg élményekkel és tapasztalatokkal ellátni.

Összegezve

Győrben nincs hiány az óvodákban, hiszen itt található a Törpike, a Süni Balázs, de még a Tünderkert Waldorf intézmény is. Mindegyik ovi családias környezettel várja a gyerkőcöket, akiket biztonságos környezetben és speciális oktató segítségével fejlesztenek. A kicsik megtanulnak csapatban dolgozni és játszani, de kibontakoztathatják a kreatív énjüket is.