/Győr iskolái
gyor-iskolai

Győr iskolái

Győrben jelenleg közel 50 ezer diák tanul a különböző oktatási intézményekben. Az ő tanításukat nagyjából ötezer pedagógus végzi minden hétköznap. Itt lehetőség van számos általános és középiskolában, illetve egyetemen is tanulni. De hol szerezhetnek ismerteteket a fiatalok? Ebből a cikkből minden kiderül!

Gárdonyi Géza Általános Iskola

A város egyik legrégebbi általános sulijának elődintézményét 1921-ben alapították meg. A hozzájuk való kötődést a részletes iskolai munkán és régi hagyományokon keresztül az összetartozás is jelképezi. Évről-évre 100-nál is több diák kezdi meg itt a tanulmányait, az eredmények pedig bizonyítják az oktatók lelkiismeretes munkáját. Az általános iskola rangját és erkölcsi értékeit a becsületes pedagógusok biztosítják.

Kossuth Lajos Általános Iskola

Az iskola barátságos és otthonos légkörre törekszik, próbálják a lehető legjobban biztosítani a tanulók folyamatos fejlesztését, a lemaradók felzárkóztatását és a tehetséggondozást is egyben. Itt számos szabadidős programon, rendezvényen, sporteseményen vehetnek részt az ide beiratkozó diákok.

Győri SZC Hunyadi Mátyás Technikum

Az első szakközépiskola osztály 1991-ben indult meg ruhagyártó szakmacsoporton belül. Később lehetőség adódott kereskedőnek vagy éppen vendéglátónak is tanulni. A faipari oktatás 1998-ban kezdődött meg, 1999-ben pedig gépipari tanműhelyet is kialakítottak. Az intézményben négy számítógépes terem található, amelyekben 15-15 darab modern multimédiás gép került elhelyezésre. Ezekben csoportokra bontva folyik a mindennapos tanítás. Az oktatók fontosnak tartják, hogy a legmodernebb ismeretszerző kellékeke is biztosítsák az ide járó fiataloknak, így könnyedén megtalálhatják a hálózaton a szükséges információkat.

Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

Az oktatási intézményben lehetőség van magyar-angol kéttanítási nyelvű szakra járni, ahol a második nyelv a német vagy az olasz. Kombinációként választható továbbá a magyar-német verzió is, ahol a második nyelv az angol. Természetesen mindezek mellett reál gimnáziumi szakon keresztül is szerezhetnek érettségit, ebben az esetben dönthetnek emelt szintű matematika és angol nyelvi képzés mellett. A humán gimnáziumi részen pedig szintén emelt angolból érhetnek el nagyobb sikereket.

Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum

Manapság a Krúdy Gyula iskola rendkívül elismert és népszerű intézménye ennek a régiónak. Jelenleg a 47 osztályban 1300 diák folytat tanulmányokat, akiknek az oktatásáért 120 pedagógus felel a hét öt napján. A gimnázium képzés a felsőfokú intézményekben való továbbtanulásra készíti fel a fiatalokat, de lehetőség van magyar-angol két tanítási nyelvű szakra is beiratkozni. A turisztikai szakgimnázium ezen részének célnyelve a német, ami lehetővé teszi a szakmában való könnyebb elhelyezkedést.

Összegezve

Győrben tehát számos nívós általános iskolában és középfokú intézményben folytathatunk tanulmányokat. Lehetőség van mélyebb tudást szerezni a különböző idegen nyelvekből, de tanulhatunk akár turisztikai, vagy éppen faipari szakmát is szerezni. Ezek mindegyikével a fiatalok egyszerűen és gyorsan találhatnak munkát.