/A legjobb napelem kivitelezők Győrben

A legjobb napelem kivitelezők Győrben

Győr-Moson-Sopron megye az ország egyik gazdaságilag fejlett régiója. Emiatt nem meglepő módon a napelemes rendszerek építése is egyre elterjedtebb a térségben, ugyanakkor a megbízható napelem kivitelező kiválasztása Győr városában sem egyszerű feladat. Az alábbiakban ezzel kapcsolatban gyűjtöttük össze a legszükségesebb információkat, hogy kiválaszthassuk a legjobb napelem kivitelezőket Győrben.

Legjobb napelemes kivitelező kiválasztása Győrben

A napelemes piac nagyon telített, emiatt egyre nehezebb a megfelelő kivitelező kiválasztása, így akár arra is nagyobb lehet az esély, hogy nem teljesen hozzáértő kivitelezőt választunk.

Amennyiben nem szeretnénk pórul járni, akkor érdemes alaposan utána néznünk az adott cégnek, referenciáinak, sőt ha lehetőségünk adott kérjünk lehetőséget arra, hogy egy már telepített rendszert személyesen megtekinthessünk.

Emellett fontos, hogy olyan céget keressünk, aki teljes körű kivitelezést végez a tervezéstől a megvalósításig, ahol garantált a szakértői csapat, és minden szükséges garancia biztosított a napelemes rendszer összes tartozékára.

Végül jó, ha olyan kivitelezőt találunk, aki közvetlen gyártói kapcsolattal rendelkezik, így garantált, hogy bármilyen probléma adódik a rendszerünkkel, akkor is megfelelő támogatást tudhatunk magunk mögött. Szerencsére Győr és környékén több ilyet is találhatunk, de persze ne márt ha tudjuk, hol keressük őket.

Megbízható napelemes kivitelező cégek Győr-Moson-Sopronban

A telített piac miatt, nagy könnyebbséget jelenthet egy olyan lista, amely a megbízható napelem kivitelező cégeket vonultatja fel. Ez szerencsére ma már adott, hiszen a Magyar Napelem Napkollektor Szövetséghez regisztrált kivitelezők biztosan megfelelnek minden fontos kritériumnak. Ezért, ha szeretnénk megbízható napelem kivitelezőt Győrben, vagy Győr-Moson-Sopron megye bármely területén, akkor érdemes a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség regisztrált kivitelezői közül választanunk.

Napelem kivitelező kiválasztási szempontjai Győrben

Mivel egy-egy napelemes rendszer kiépítése, mérettől függetlenül egy komoly befektetés, ezért nem hagyatkozhatunk csak az árra, amikor a megfelelő kivitelezőt igyekszünk kiválasztani. Az alábbi szempontokat mindenképp érdemes figyelembe vennünk, mielőtt meghoznánk a kivitelező kiválasztásával kapcsolatos döntést.

Engedélyeztetés átvállalása

Fontos tudni, hogy a hálózatra visszatápláló napelemek esetében szükséges bejelenteni a területileg illetékes áramszolgáltatóhoz a kiépítendő napelemes rendszert. A leadandó papírok hazai szolgáltatónkként eltérőek, de az engedélyeztetés menete szinte mindig azonos.

Szerencsére az engedélyeztetést a legtöbb esetben elvégzi a kivitelező cég, amely nagyban megkönnyíti a teljes ügyintézés folyamatát, hiszen rengeteg papírmunkától mentesülhetünk ezáltal. Amennyiben az adott kivitelező cég vállalja az engedélyeztetést, akkor az alábbi feladatokban lehet a segítségünkre:

  • összegyűjti a zükséges beadandó dokumentumot,
  • ellenőrzi a papírok helyességét,
  • kommunikál az áramszolgáltatóval,
  • kezeli az esetleges hiánypótlásokat.

Kivitelező cég referenciái

A napelemes rendszer telepítése egy olyan terület, ami magasfokú hozzáértést és tapasztalatot igényel. Elvégre senki sem vágyik arra, hogy rögzítési hibákkal, árnyékolási problémákkal, szintezési gondokkal, vagy a legrosszabb esetben életveszélyes megoldásokkal találkozzon.

Mivel a napelemes rendszer kiépítése egy komoly, hosszú távú befektetés, amely évtizedekig termelheti számunkra a villamos energiát, éppen ezért nagyon fontos, hogy a körültekintően válasszunk kivitelező céget. Erre kiváló lehetőséget biztosíthat az adott cég portfóliója, ahol a korábbi referenciákat is láthatjuk, vagyis, hogy milyen kivitelezéseket végzett el korábban a kivitelező.

Kivitelező cég tapasztalata

A minőségi termékek hasonló színvonalú műszaki felkészültséget igényelnek a kivitelezést végző szakemberektől is, ezért fontos hogy azok megfelelő képesítéssel és tapasztalattal rendelkezzenek. Ezért roppant előnyös lehet, ha információt kapunk arról, hogy a kivitelező cég rendszeresen frissíti munkatársai tudását, akik ezáltal naprakész ismeretekkel rendelkeznek a szakterületük technikai, technológiai területén.

Összegezve: A megfelelő napelem kivitelező megtalálása tehát nem egyszerű feladat, de a referenciák, az igazolt tapasztalat és a Magyar Napelem Napkollektor Szövetségnél regisztrált kivitelezői státusz jó kiindulási alap lehet az ideális döntés meghozatalához.